• Gepubliceerd in Limburg
 • Gelezen 2514 keer
 • Beoordeel deze sauna
  (16 stemmen)
Thermae 2000
12 juli
2015
Laatste update: 03-04-17

Beschrijving

Op de top van de Cauberg ligt Thermae 2OOO verscholen in het groen. Thermae 2OOO werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord.

Het bijzondere thermale water is goed voor spieren en gewrichten en heeft bovendien een extra ontspannende werking. Thermae 2OOO heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sauna's. In totaal zijn er 9 sauna's en 2 stoombaden, zowel binnen als buiten. Naast het reguliere gebruik van de sauna vinden er elke dag verschillende sauna opgietingen plaats waar u gratis aan kunt deelnemen.

 

Reviews

1 Reactie

 • Reactielink Hans Kroonenberg 01-04-17 Geplaatst door Hans Kroonenberg

  Tijdens een midweekje Valkenburg kan een dagje Thermae 2000 niet ontbreken. We kiezen voor de donderdag want dat is de enigste dag dat er geen badkleding is toegestaan. Thermae 2000 is een begrip in wellness-land en al vele jaren een druk bezocht complex, zeker ook vanwege de thermale baden.

  Voor een complex wat al zo lang bestaat valt de staat waarin alles verkeerd ons enorm mee. Er is weinig achterstallig onderhoud en de faciliteiten zijn eigenlijk gewoon prima. Er komen voornamelijk dagjes mensen en veel minder vaste gasten. Net als wijzelf zie je veel mensen rondlopen die niet goed de weg weten en dat merk je direct terug in een wat onrustige sfeer.

  Tja, en wat valt er dan verder op? De gemiddelde leeftijd is hoger dan andere sauna’s en we zien opvallend veel mannen alleen. Beide kunnen te maken hebben met het feit dat het vandaag een “geen badkleding” dag was. Qua sauna’s is alles wel aanwezig wat je mag verwachten, qua baden zelfs meer dan dat. De horeca is wat beperkt en tot onze verbazing is er geen bediening op de zonneweides, jammer en een gemiste kans.

  De Löwly dan, deze wordt gehouden in een te kleine buitensauna en is al begonnen voordat we er erg in hebben. Technisch niet heel verkeerd, maar er ontbreekt een heel essentieel onderdeel, de beleving. Zonder uitleg over de geuren of de vraag of dit wellicht voor iemand de eerste keer word er al snel en inspiratie loos gewapperd.

  Op een dagje Thermae 2000 valt weinig af te dingen als het gaat om de faciliteiten. Qua sfeer hadden wij in het altijd gemoedelijke Limburg toch wat meer verwacht.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat je de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Foto’s

Faciliteiten

Sauna's

Valo sauna, Ruusu sauna, Pyora sauna, Romeins & Turks stoombad, Stuga sauna, Tuli sauna, Buitensauna, Eucalyptus sauna, 80° sauna, Infrarood sauna's

Overig

Solarium, Rasul, massages, hotel, restaurant, fysiotherapie

Contact

Thermae 2000

Cauberg 25-27

6301 BT Valkenburg aan de Geul

Tel.: +31 (0)43 - 6092000

Openingstijden

Dagelijks van 9.00 - 23.00 uur
Alle dagen sauna ongekleed, thermale baden met badkleding
Donderdag sauna en thermale baden ongekleed

SaunaScout Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke nieuwe sauna's en aanbiedingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuw op saunascout

SaunaScout aanbieding: sauna Elysium